dilluns, 20 d’abril del 2015

Solo un muerto más



Autor/a: Ramiro Pinilla
Editorial: Tusquest Editores
Any de publicació: 2010
Pàgines: 274
Genere: Policíac




En plena postguerra, Sancho Bordaberri decideix obrir una petita llibreria a Getxo, tot i que el seu somni és, en realitat, ser escriptor com els seus ídols Hammet i Chandler. 
Però hi ha un problema; totes les editorials li retornen els manuscrits que ell ha enviat.

A la Platja, Sancho es queda pensatiu i trist després que setze vegades les editorials  li hagin retornat el seu manuscrit. Se'n recorda que l'any 1935 abans de la guerra a Getxo i va haver un intent d'assassinat, i també un assassinat. Les víctimes van ser els bessons Leonardo i Eladio, tot i que només van matar a Leonardo.
Com que el succés va passar poc abans d’esclatar la gerra, es va començar a investigar l’esdeveniment però mai el van resoldre i ho citaven com si només fos un mort més.
Passat 10 anys del succés, Sancho troba una oportunitat i pensa que la millor manera d’escriure un llibre és ser ell mateix qui ha de resoldre el cas. Es farà anomenar detectiu Samuel Esparta i l’ajudarà Koldobike, la noia que treballa amb ell a la llibreria. Tota aquesta investigació passa enmig dels esdeveniments de la divisió blava.

La novel·la comença interesant però a mesura que va avançant el llibre, perd intensitat. Poc sorprenent, ja que des del principi es pot intuir qui és l’assassí.
També et deixa sense saber el motiu de l’assassinat, tot i que pels fets que passen, es pot mig intuir.


Em dóna la impressió que Ramiro Pinilla s’ho ha passat molt bé escrivint aquest llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada